Zakład produkcyjny: Ślubów 13, 56-200 Góra +48 604 433 373 |
Zakład produkcyjny: Ślubów 13
+48 604 433 373
Ser typu TYLŻYCKIEGO; ser podpuszczkowy dojrzewający minimum dwa miesiące (średnio trzy miesiące), charakteryzuje się występowaniem licznych "oczek" powstałych na skutek niepełnego zlania się ziaren gęstwy serowej. Dziurki niejednorodne o różnej wielkości, barwa sera od jasno słomkowej do jasno żółtej, smak delikatnie słodki o nucie orzechowej, ser półtwardy nadaje sie do krojenia w plastry. Wytwarzany w blokach prostopadłościennych o wadze około 3,0-3,5 kilograma, powlekany ochronną warstwą polioctanu w kolorze czerwonym (niejadalna).
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.