![]() ![]() |
Zakład produkcyjny: Ślubów 13
+48 604 433 373
Ser MAŚLANY; ser podpuszczkowy dojrzewający minimum 10 miesięcy, jedyny taki produkt na polskim rynku, powstaje z tzw. świeżego ziarna, który nie jest poddawany obróbce cieplnej wymuszający proces jego osuszania. Zastosowana technologia nadaje mu niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję. Delikatny smak, kremowa konsystencja, charakterystyczny zapach (podobny do gliwiejących serów smażonych), to cechy wyróżniające ten produkt z szeregu innych dostępnych na rynku. Ser nadaje się do krojenia. W miarę dojrzewania nabiera pikantnej nuty. Najczęściej wytwarzany w kręgach o wadze od 1,0 do 2,0 kilogramów lub w innych kształtach, powlekany pomarańczowym polioctanem (niejadalna).
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.