2000px Map marker white Zakład produkcyjny:  Ślubów 13, 56-200 Góra      512px Phone white+48 604 433 373

2000px Map marker white Zakład produkcyjny:  Ślubów 13
512px Phone white+48 604 433 373

RICOTTA

ACH 5641SER typu RICOTTA jest serem zwarowym, powstałym z serwatki poddanej wysokotemperaturowej obróbce cieplnej. Do gorącej serwatki dodawane jest mleko surowe dzięki czemu otrzymana RICOTTA ma niepowtarzalny smak i zapach mleka. Gorące mleko (około 95C- pełna pasteryzacja), jest zakwaszane, dzięki czemu wytrącają się pozostałe w serwatce białka tworząc luźny skrzep. Powstały skrzep składa się prawie w całości z prostych białek: albuminy i globuliny. Dzięki temu jest to produkt nadający sie do spożycia przez dzieci, kobiety w ciąży osoby w okresie hospitalizacji lub osoby będące po przebyciu długotrwałych chorób.

RICOTTA idealnie nadaje się jako główny składnik past zarówno pikantnych jak i słodkich, idealna jako ser do pieczenia sernika.