![]() ![]() |
Zakład produkcyjny: Ślubów 13
+48 604 433 373
SER typu RICOTTA jest serem zwarowym, powstałym z serwatki poddanej wysokotemperaturowej obróbce cieplnej. Do gorącej serwatki dodawane jest mleko surowe dzięki czemu otrzymana RICOTTA ma niepowtarzalny smak i zapach mleka. Gorące mleko (około 95C- pełna pasteryzacja), jest zakwaszane, dzięki czemu wytrącają się pozostałe w serwatce białka tworząc luźny skrzep. Powstały skrzep składa się prawie w całości z prostych białek: albuminy i globuliny. Dzięki temu jest to produkt nadający sie do spożycia przez dzieci, kobiety w ciąży osoby w okresie hospitalizacji lub osoby będące po przebyciu długotrwałych chorób.
RICOTTA idealnie nadaje się jako główny składnik past zarówno pikantnych jak i słodkich, idealna jako ser do pieczenia sernika.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.